Zwangerschap is bijzondere periode in je leven. Vanaf conceptie gaat er een -of misschien zelfs meer- kindje(s) groeien in je buik zonder dat je er bewust iets voor hoeft te doen. Je lichaam doet er wel van alles voor om jouw baby gezond te laten groeien. Toch gaat het dagelijks leven gewoon door en wordt er niet per definitie minder van je gevraagd dan wanneer je niet zwanger bent. Grote kans dat je een deel van je zwangerschap zelfs alles kan wat je normaal ook kan.

Zwangerschapsyogalessen

In de zwangerschapsyoga is iedereen welkom vanaf 14 weken zwangerschap. De lessen zijn multi-level: er worden opties gegeven in moeilijkheidsgraden. Zo is de les passend voor als je nog nooit yoga hebt gedaan, even weinig energie hebt of juist zin hebt om wat extra te bewegen.

In de lessen doen we verschillende oefeningen die de veranderingen in je lichaam ondersteunen. Op een veilige manier trainen we kracht en flexibiliteit die je je hele zwangerschap, geboorte en erna zullen helpen.

De lessen zijn zoveel mogelijk aangepast op hoe je je in het moment voelt en er zijn dus vaak verschillende opties in intensiteit. Ook is er aandacht voor ontspanning en oefenen we tenslotte handvaten die je kunnen helpen tijdens de bevalling.


Wat kun je verwachten

In de zwangerschapslessen ondersteunen we het grotendeels onbewuste proces dat jouw lichaam doormaakt. We doen oefeningen ter ondersteuning van het bekken.

Deze oefeningen helpen je bekken tijdens de zwangerschap stabiel en stevig te houden om je groeiende baby te blijven dragen, je bekken te openen wanneer je baby geboren wordt en bovendien na je bevalling sneller te herstellen.

We doen ook oefeningen om meer ruimte in je lichaam te creëren voor je baby en jouw comfort. Een rode draad door de lessen is ontspanning.

Ontspanning ondersteunt de hormoonbalans die hoort bij de zwangerschap. Het heeft een positief effect op je baby en zorgt bovendien voor een optimale adem en bloedsomloop voor jou en je baby.

Tot slot is het een bijzonder moment in de week om samen met andere aanstaande moeders even echt stil te staan bij de zwangerschap en je groeiende baby.