Yoga, het waarom

Als je een sport wilt beoefenen voor een gezond lichaam is yoga ideaal. Je hebt maar weinig nodig om het te doen; een matje en comfortabele kleren zijn genoeg. Bovendien kun je je yogaoefeningen altijd precies aanpassen aan hoe jij je in het moment voelt. Yoga is ook een goede manier om je hele lichaam aandacht te geven. Er zijn maar weinig spieren die je bij yoga niet traint. Daardoor word je zowel krachtig als flexibel in alle gebieden van je lichaam.


Waar je bij andere sporten misschien geneigd bent om te presteren omdat je bijvoorbeeld een partijtje speelt, hoef je bij yoga nooit meer of minder te doen dan wat voor jou goed voelt. Bovendien hoef je voor yoga niet eens de deur uit. Je kan zelfs je yoga thuis doen (zie ook voor thuis) en de les in 15 minuten doen, of 1,5 uur als je genoeg tijd hebt. Zo kun je het, ongeacht omstandigheden, altijd doen. Of het nu tijdens het middagdutje van je peuter is, als korte pauze bij het werken aan een deadline, of zelfs op bed tijdens een griep. En je kan het ook nog eens je leven lang blijven doen!


Een verhaal naar mijn hart

Je lichaam is jouw tempel voor dit leven. Het gaat er niet om hoeveel kilo je lichaam weegt, als je er maar van houdt en er goed voor zorgt.